Hestens behov for salt og elektrolytter

Har du husket salt? Og har din hest brug for elektrolytter?

Med inspiration fra et par spørgsmål omkring heste og salt, kommer lige et lille skriv om emnet – håber det kan bruges

Hesten udskiller salt via bl.a. sved. Sveden indeholder mineraler i saltform, mest natrium, klorid. Kalium og kalcium i mindre mængder. Derfor har hesten behov for at få tilført disse salte, afhængigt af arbejdsbyrden og svedmængden. Også om vinteren
Men er disse mineraler ikke i foderet? Nej, ikke nok. Og grunden til dette er simpel: Tilsætter producenten mere salt til foderet, vil det trække fugt fra omgivelserne og dermed blive dårligt.

 

Derfor er det vigtigt at dække hestens behov for salt og elektrolytter ved siden af det daglige foder.
Alle heste bør have adgang til en almindelig saltsten, hvor den selv vil dække vedligeholdelsesbehovet for salt (natrium og klorid).
Er hesten i let/moderat arbejde kan der tilsættes ganske almindelig salt til foderet.
Elektrolytter bruges til heste der sveder meget; heste i hård træning, transport eller andre situationer hvor hesten sveder meget. Elektrolytter indeholder nemlig bl.a. også kalium og kalcium, som hesten har behov for at få tilført når den sveder meget.

Så husk; året rundt bør alle heste foruden deres foder have adgang til en saltsten, og heste der sveder meget også daglig tilførsel af elektrolytter

Fodring er en individuel sag, du er altid velkommen til at tage kontakt til mig hvis du har spørgsmål og behov for hjælp.

https://rolfsmindefoder.dk/produkt…/…/hestefoder/tilskud/