I sommerhalvåret har vi super meget fokus på vægttab, at holde vægten nede og undgå forfangenhed. Jeg oplever at salget af EquiGluco Sense, Blood Sugar Regulator, Glucogard, Stabilizer og diverse andre tilskud i denne genre eksploderer i sommerhalvåret. Og det er SKØNT at opleve så stort et ønske om at passe på sin hest.

På nuværende tidspunkt begynder mange at ånde lettet op, yes – vi klarede den uden forfangenhed igen i år. Men det er for tidligt at ånde lettet op, både fordi risikoen forfangenhed stiger igen her i efteråret, hvor sukkerindholdet i græsset igen kommer til at drille. De kolde nætter, gør at græsset ikke får brugt sukkeret til vækst i løbet af natten, og derfor ophobes sukkeret i stedet dagen efter. Så nej, desværre er faren ikke over endnu. Og om lidt venter foråret og den nye græsningssæson bare igen, og den slanke hest har bare bedre vilkår. Så sørg for at holde fast i de gode vaner vinteren over – slank din hest over vinteren.

  • Husk at hesten er et steppedyr, det har også brug for bevægelse og meget foldtid om vinteren
  • Anskaf et vægtmålebånd, hvis ikke du har et. Mål hesten jævnligt og noter ned
  • Ønsk dig godt vinterridetøj, så vejret ikke er en hindring for motion
  • Undgå at overfodre din hest, måske skal foderplanen reguleres – spørg gerne om hjælp
  • Forbered dig på håndtering af din hest i græsningssæsonen. Måske kan der etableres en jord/sandfold, vandrefold eller lignende

Har du brug for sparring til, hvad du kan gøre hvor at hjælpe din hest vinteren over? Så søg råd når du handler foder, eller bestil tid til rådgivning.

Vægtmålebånd til heste fra Urtefarm – Rolfsminde Foder

EquiGluco Sense – 5 kg – Rolfsminde Foder

Slowfeedere – Rolfsminde Foder