Tilbud

Hubertus Hø – 5 kg (2021 høst)

DKK100,00 inkl. moms

Har skiftet navn og indpakning, indholdet er fra samme marker – find PetDK Alpine Hay her.

Godt hø til den kræsne kanin, marsvin.

13 på lager

Varenummer (SKU): 9120062920038 Kategorier: ,

Beskrivelse

Hø til kaniner og gnavere er ikke kun almindelig hø, men skal også indeholde mange vigtige næringsstoffer. Denne erklæring støttes af videnskabelige data. Dette er grunden til, hvorfor dette hø er analyseret og resultaterne er tilgængelige for vores kunder.

Høet er grønt og har en aromatisk intens lugt. Den er fri for skimmel. De tørrede planter er  meget skånsomt opbevaret og har således en højere andel af blade sammenlignet med normalt hø. Dette betyder at høet kun er lidt bearbejdet og transporteret.

Græs er dominerende, og planternes stilk er ikke i overtal, hvilket indikerer en tidlig “cut-time”.

Det er sammensætningen af råfiber der giver kaniner og gnavere en god fordøjelse. Hø er et naturprodukt, og derfor er værdierne udsat for naturlige udsving. Hubertus-Hø er KUN produceret af de “eviggrønne enge”. Udsvingene er derfor små.

Råfiber er ikke bare råfiber! Råfiberindholdet i sig siger ikke meget om høet er til gavn for kaninen eller gnaveren.
Kun sammensætningen af ​​cellevægskomponenterne giver information om fordøjelsen.
Råfiber består af cellevægsstoffer cellulose (svær at fordøje), hemicellulose (let fordøjelig) og ufordøjeligt lignin. For god fordøjelighed må det samlede indhold af cellevægge (NDF-indhold) af råfiberen ikke være for højt. Hubertus hø er relativt lavt ved 511g/kg TS, hvilket indikerer en god fordøjelighed. Til sammenligning er hø´s indhold normalt godt over 600g, mens den af ​​grøn mad er 550g/kg TS.

Sammensætningen af ​​plantefibre sikrer et godt hø og forhindrer fordøjelsesforstyrrelser.

ADF-indholdet i hubertus hø er at sammenlign med friske grønne fødevarer og sikrer dermed god foderoptagelse, god foderudnyttelse og god fordøjelighed ligesom det understøtter transporten af ​​mad i tarmene og dermed forhindrer fordøjelsesforstyrrelser. Værdier for hø er omkring 400g, hvilket for frisk grøn mad er på 330g/kg TS.

Her vises en meget god værdi for Hubertus hø ved 286g/kg TS.

Et lavt ADL-indhold sikrer god udnyttelse af cellevægskomponenterne ved hjælp af intestinale bakterier.

Jo ældre planterne bliver, desto mere bliver de lignify. Ansvarlig for dette er det ufordøjelige lignin (ADL) til kaniner og gnavere. Et for højt ligninindhold forhindrer genopretningen af ​​cellulose og hemicellulose (ADF).

Hubertushø indeholder mange værdifulde vitaminer og mineraler.
Høet ligger i bunden med 39g/kg TS, hvilket sikrer en god anvendelighed af cellevægskomponenterne hemicellulose (til energiproduktion) og dels cellulose af tarmbakterierne.

Typiske værdier er mellem 40-60g/kg TS.

Den naturlige struktur af fibrene tilvejebringer den nødvendige tyggeproces og tjener således slid på tænderne
Silikaterne, der er indeholdt i høet, sikrer den nødvendige tandslibning

Indholdet af fordøjelig energi svarer til anbefalingerne for kaniner og gnavere.
Den fordøjelige energi af høet afspejler sammensætningen af ​​kulhydrater. Det svarer til 10 MJ /kg TS, hvilket igen svarer til vedligeholdelseskravet for huskaniner og gnavere, og for hø er det usædvanligt højt. Dette viser også den meget gode kvalitet.

Beskyttelse mod inflammatoriske sygdomme og immunforsvar.
Indholdet og især hele sammensætningen af ​​flerumættede, essentielle fedtsyrer giver beskyttelse mod inflammatoriske sygdomme og understøtter immunsystemet.

Det har længe været kendt, at et forholdsmæssigt afbalanceret forhold mellem de essentielle fedtsyrer er vigtigt for inflammatoriske sygdomme og immunsystemet. Anti-inflammatorisk (Omega-3 eller linolensyre) og anti-inflammatoriske (Omega-6 eller linolsyre) essentielle fedtsyrer bør balancere. Ikke mængden, men sammensætningen er vigtig for immunsystemet. I hubertushøet er forholdet n-6: n3 = 1: 2, hvilket er meget godt, fordi det næsten er idealet om 1: 1 tilsvarende.

Vitamin D: Optimal udnyttelse af mineraler til tand og knoglestyrke – stabilt immunsystem
Hubertushøet indeholder et naturligt vitamin D indhold på grund af soltørring af planterne. Det dannes kun ved UV-B-stråling i planterne, når de tørres. Planter indeholder typisk ikke D-vitamin. Der er dog nogle få undtagelser, f.eks. Rødkløver og alfalfa. I tørt mad tilsættes dette vitamin separat, men med høsten kommer dette i sin naturlige form.

D-vitamin spiller en meget vigtig rolle med calcium. Disse mineraler er nødvendige for styrke af tænder og knogler.

En mangel på D-vitamin vil hæmme inkorporeringen af ​​calcium og fosfor i knogler og tænder, hvilket kan føre til tand- og kæbeproblemer. Eksempler er “bløde” kæbeben, som kan føre til abscesser og defekter og mangel på tandvækst, som er meget almindelige sygdomme hos kaniner. Som en mulig årsag til mangel på vitatmin D i husdyr kan være  hvis der ikke er mulighed for at tilbyde kaniner adgang til det naturlige sollys, og der ikke gives noget tørt foder med vitamin D3-tilsætning.

D-vitamin er også vigtigt for immunsystemet. Det forbedrer immunsystemets ydeevne og hæmmer autoimmunitet (respons på kroppens antigener).

D-vitamin: 500-1000 IE/kg TS

Hubertushøet vokster i nærheden af ​​Salzburger Salzkammergut på Alperne.

Stabilt immunsystem og udnyttelse af andre vigtige næringsstoffer
ß-caroten er forløberen for vitamin A. Nu tilsættes vitamin A i meget høje mængder til kommercielt tilgængelige tørfoder. Naturligt β-caroten kan ikke overdoseres, da overskydende caroten lagres med huden og bortskaffes gradvist med urinen. Dette vitamin er nødvendigt for at opbygge, beskytte og regenerere hud og slimhinde. Det øger modstanden mod infektioner, øger dannelsen af ​​antistoffer og er involveret i metabolisme af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer.

(ß-caroten: Værdien for premiumhøjen er 62g/kg TS dobbelt så høj som det sædvanlige gennemsnit).

E-vitamin er en naturlig antioxidant. Det forhindrer dannelsen af ​​frie radikaler og dermed sygdomme og har indflydelse på proteinsyntese. Det har en antitoksisk virkning i cellemetabolismen, forhindrer levernekrose og muskeldegeneration, regulerer hormonmetabolismen, opretholder membranernes stabilitet, især hjerte- og skeletmusklerne og stimulerer antistofdannelse (bedre resistens mod sygdom, immunsystem).

Svovlholdige aminosyrer sikrer en naturlig forsuring af urinen og kan således beskytte mod urinsten.
De essentielle, svovlholdige aminosyrer methionin og cystin garanterer en god udnyttelse af hele proteinet.

Mineraler:
Indholdet og forholdet mellem calcium, fosfor og magnesium svarer stort set til anbefalingerne og tjener styrken af ​​kæbeknogler og tænder

Værdierne for Ca, P og Mg e skal hjælpe ejere, hvis dyr kæmper med tand- eller urinproblemer (sten). Hvis fosforindholdet i kosten er for højt, bliver calcium opløst fra knogler og tænder, hvis det er for lavt, forhindrer inkorporering calcium i dette.

Mineraler i g/kg TS:
Calcium (Ca) 7,0
Fosfor (P) 3,0
Magnesium (Mg) 2,2

Analysen, evalueringen og fortolkningen er udelukkende relateret til produktet Hubertus-hø.

Yderligere information

Vægt 5.5 kg
Størrelse

1,5kg, 5kg